Kan man bruge en kontorstol som gamerstol? 5 grunde til hvorfor det kan være en rigtig god løsning

Kan du godt lide at sidde og game? Mangler du inspiration til at købe en ny stol, der ikke nødvendigvis er en dyr specialdesignet gaming stol? Så læs med her.

Vi har samlet en håndfuld gode grunde til, hvorfor du sagtens kan bruge en almindelig, klassisk kontorstol som stol, mens du gamer. Der er i dag mange forskellige kontorstole, som du kan vælge imellem, når du skal finde den stol, der passer til dig – både med hensyn til pris, ergonomi og udseende.

Hvad skal en god kontorstol til gaming kunne?

Lad det være sagt med det samme: Det er vigtigt, at du sidder godt og har en stol, der passer til din kropsbygning og din højde, når du skal sidde og game – for lad os være ærlige, når først du er opslugt af spillet, har timerne det med bare at gå.

En anden vigtig detalje, når det kommer til gaming, er, at du ofte sidder stille i den samme stilling i mange timer ad gangen. Det kan være hårdt for ryg, skuldre og arme, hvis du ikke har en stol, der er god nok – og når først ømheden og stivheden sætter ind, er det slut med koncentrationen, og det går ud over dine spilpræstationer.

Du behøver dog ikke at købe en decideret gamerstol, medmindre du er seriøs udøver af e-sport - en god kvalitetskontorstol med et godt ryglæn og justerbare armlæn er en udmærket løsning for langt de fleste.

Find den rigtige stol

Der er nogle ting, der er helt essentielle for en god kontorstol, som du også vil kunne bruge til gaming – og det handler selvfølgelig om, at du skal kunne sidde godt og have god støtte til din krop, mens du spiller. Vi har lavet en lille liste over nogle af de ting, du med fordel kan kigge efter.

  • Kontorstolen skal være stabil og robust
  • Stolen skal sikre dig en god siddestilling og den nødvendige bevægelsesfrihed
  • Stolen skal kunne justeres i såvel sædehøjde som ryglæn
  • Vælg en stol med et godt højt ryglæn evt. med nakkepude
  • Vælg armlæn, der kan justeres op og ned, så de passer til dig
  • Vælg gerne en stol, hvor ryglænet kan skråtstilles eller en stol med ekstra lændestøtte

5 gode grunde til at vælge en kontorstol i stedet for en gamerstol

Nedenfor kan du se vores 5 grunde til, at du måske skal overveje at købe en klassisk kontorstol i stedet for en gamerstol.

Billigere alternativ til en gamerstol

En kontorstol er typisk langt billigere at købe end en decideret gamerstol. Det gør, at du kan få en god stol at sidde i. En stol, der støtter din ryg og dine arme, uden at du skal betale en formue for det. En anden fordel ved den lavere pris, er at du nemmere kan udskifte stolen, når den er ved at være slidt – eller ganske simpelt er blevet lidt træt og gammel at se på.

Stort udvalg i kontorstole

En anden fordel ved at vælge en kontorstol fremfor en gamerstol, er at du får et enormt stort udvalg af stole at vælge fra. Du kan finde den stol, der passer i farve og stil til teenageværelset, børneværelset eller dit kontor derhjemme, hvis det er der, du holder af at sidde og game.

Kontorstolene fås i mange forskellige designs og udtryk. Det betyder, at du nemt kan finde en stol, du sidder godt i – og samtidig en stol der ser godt ud og passer ind i indretningen.

Det store udvalg af forskellige kontorstole gør naturligvis også, at du kan finde kontorstole i alle prislejer fra de billigere modeller til de helt eksklusive luksusmodeller.

Fylder mindre end en gamerstol

En gamerstol er typisk relativt stor, derfor kan det være svært at få plads til en gamerstol på et mindre værelse eller i et lille kontor. Her kommer kontorstolen ind som din redning, en mindre stol kan sagtens have de samme gode egenskaber som en stor stol – igen det handler først og fremmest om at finde en stol, der kan indstilles og justeres, så den passer til dig.

Stor anvendelighed

Mens en gamerstol kan være svær at bruge til andet end gaming på grund af det specialiserede design, så kan du netop bruge en klassisk kontorstol med ryglæn og armlæn både til arbejde og gaming. Du får altså mere glæde af din stol, fordi den kan bruges til så meget mere.

Bedre ergonomisk støtte

Som tidligere nævnt er det uhyre vigtigt, at du sidder godt, mens du gamer. Det kan derfor være en god idé at investere i en kontorstol, der er lavet med henblik på at give dig maksimal ergonomisk støtte til nakke, ryg og lænd. En kontorstol med fuld ergonomisk støtte er ikke nødvendigvis billig, men af hensyn til din nakke, dine skuldre, din ryg – og dit spil, kan det være en god investering. Der findes i dag også gamerstole med det, der kaldes fuld ergonomisk støtte, men disse stole er typisk meget, meget dyre.

Kontorstole, tastaturer og andet udstyr

Her på siden finder du meget mere end bare tips til køb af en ny kontorstol, du kan bruge som gaming stol. Du finder også guides til køb af mekaniske tastaturer og mange andre lækre gadgets.

Menu
Top